Csaknem tökéletes bűnös

3,352.00 Ft

Minden termékinformáció csak tájékoztató jellegű. Vásárlás előtt javasoljuk, hogy közvetlenül a kiválasztott üzletben ellenőrizze a legfontosabb jellemzőket.

A termékek árai rendszeresen frissülnek. Néha azonban előfordulhat, hogy a végső e-shopban más árat talál, mint amit a katalógusban feltüntetünk.

ⓘ Az aktuális ár és a termék elérhetősége nem tölthető le

Ismerje meg ennek a terméknek az árát és elérhetőségét

Cikkszám: 0e8ba2ec7bcc Kategória:
Leírás

Pascal Bruckner (1948–) francia filozófus, a nouveaux philosophes tagja. 2007-ben Sarkozyt támogatta az elnökválasztáson. Bár önmagát progresszívnek nevezi a táborban „uralkodó nagyfokú hülyeség ellenére”, de a kortárs baloldali ideológia kérlelhetetlen kritikusa. Magyarul megjelent műve: Képzelt rasszizmus (Századvég, 2019). A jelen kötet illeszkedik a szerző elmúlt évtizedben keletkezett, a baloldali gondolkodást eluraló identitáspolitikát bíráló művei sorába. Korábbi kötetei is az antirasszizmus politikai vallást bírálták. E vallás szerint a világ problémáiért a fehér ember, az európai kultúra előítéletei a felelősek. A fehér férfit tekintik ma az emberiség problémájának. Hiszen a nő nem lehet szexista, a színes bőrű nem lehet rasszista. A fehér férfi kultúrájától, ettől az eredendő bűntől kell megszabadulni: vagy a fehér férfi felszámolásával, vagy az alávetésével, vagy – a megengedőbbek szerint – megtisztító rítusokkal, mint a lábcsókolgatás vagy a térdelés a focimeccsek kezdetekor. Bruckner kritikája nemcsak arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen abszurd ideológia alapján akarják átnevelni a nyugati társadalmakat, hanem arra is, hogy a legszemélyesebb kapcsolatokba akar beavatkozni a ma uralkodó antirasszista és genderideológia az igazságosság nevében, megszüntetve a személy szabadságát, a szólásszabadságot és a magánéletet, ami a totalitárius rezsimek sajátja.

Close
Close
Menu
Domov
Close

My Cart

Shopping cart is empty!

Continue Shopping